GREENDOORS AUKCE

aukce na podporu integrace lidí trpících schizofrenií
proceeds of the auction will benefit schizophrenics

Katalog ke stažení

aukce / auction: 31. 1. 201 / 17:30 h.
před-aukční výstava / preview for the auction: 27., 28., 29., 31 .1. 2012, (14 – 18 h.)
po-aukční výstava / after-auction exhibition: 2. 2. 2012, (14 – 18 h.)

Díla autorů / artworks by:

Karel Bartáček, Jan Bartůšek, Vladimír Birgus, Veronika Bromová, David Cajthaml, Karel Cudlín, Linda Čihařová, Renata Drábková, Andrea Forsterová, Kurt Gebauer, Xénia Hoffmeisterová, Martina Chloupa, Václav Chochola, Blanka Chocholová, Ivan Komárek, Stanislav Konečný, Terezas Límonová, Pavel Mára, Stefan Milkov, Michal Novotný, Suzanne Pastor, Daniel Pešta, Pavel Piekar, Luboš Plný, Ladislav Postupa, Cristian del Risco, Jaroslav Rössler, Nadia Rovderová, Jan Rybář, Paulina Skavová, Martin Šárovec, Boris Škil, Jindřich Štreit, Jan Švankmajer, Jindra Viková, Olbram Zoubek, Peter Župník

Tisková zpráva

Občanské sdružení Green Doors a galerie Artinbox pořádají benefiční aukci obrazů

Praha, 17. ledna 2012 – Benefiční aukci výtvarných děl připravuje Občanské sdružení Green Doors ve spolupráci s galerií Artinbox. Akce se uskuteční v úterý 31. ledna od 17.30 hodin v galerii Artinbox. Dražit se budou díla předních českých umělců (např.: Václav Chochola, Jaroslav Rössler, Kurt Gebauer, Jan Švankmajer, Olbram Zoubek, Karel Cudlín, Jindřich Štreit, Stefan Milkov, Peter Župník, VeronikaBromová…), tak mladých talentovaných umělců (Paulína Skavová, Michal  , Linda Čihařová…) či autorů, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním.

Nabízená díla budou v cenových relacích od několika set korun po několik desítek tisíc korun. Výnos z benefiční aukce je určen na podporu Občanského sdružení Green Doors, které se zabývá pracovní a sociální rehabilitací lidí mladých lidí se schizofrenií, konkrétně na činnost tréninkových kaváren Café Na půl cesty a Klubu V. kolona.

Večer bude probíhat v Galerii Artinbox, která sídlí v ulici Perlova 3, Praha 1. Samotná aukce bude začínat v 17.30 hodin a bude rozdělena do dvou částí. Během pauzy budou moci hosté ochutnat vegetariánské dobroty z tréninkové restaurace Mlsná kavka či zhlédnout osvětový dokument o duševním zdraví. K zakončení aukce zahraje kapela Triryby směs latiny a jazzu. Večerem bude provázet moderátor Jan Rybář.

V současné chvíli se připravuje elektronický katalog děl určených k dražbě. Před aukcí bude zveřejněn na stránkách galerie Artinbox: http://www.artinbox.cz, na stránkách Občanského sdružení Green Doors: http://www.greendoors.cz/aukce2012 a na facebooku.

Občanské sdružení Green Doors je nestátní, nezisková organizace, která se zabývá pracovní a sociální rehabilitací lidí, kteří onemocněli schizofrenií. Zaměřujeme se především na práci s mladými, krátkodobě nemocnými klienty, které podporujeme v úsilí překonat krizi způsobenou nemocí a zařadit se co nejrychleji do běžného života. Rolí Green Doors v tomto systému je poskytovat klientům komplexní podporu v oblasti přípravy na práci.

Snažíme se co nejvíce propojovat sociální služby s životem v komunitě. Vycházíme z myšlenky, že obeznámenost veřejnosti s problematikou duševního zdraví usnadňuje klientům jejich zařazení do běžného zaměstnání či do školy. Pořádáme kulturní a osvětové akce, realizujeme takové projekty, kde je propojena rehabilitace se službami pro širokou veřejnost (kavárny, restaurace). Více na www.greendoors.cz.

V případě dotazů kontaktujte O.s.Green Doors na tel.: 777 347 667, e-mail: sponzoring@greendoors.cz

nebo galerii Art in Box na tel.777 184 335, email: nadia@artinbox.cz.