GREENDOORS PŘEDAUKČNÍ VÝSTAVA A AUKCE na podporu lidí trpících schizofrenií: 24. 1. 13, od 18 h.

GREENDOORS – před- a po-aukční výstava a aukce na podporu lidí trpících schizofrenií

Katalog ke stažení

22. – 24. 1. 2013 – Předaukční výstava a aukce GREENDOORS, na podporu lidí trpících schizofrenií.
AUKCE: 24. 1. 2013, 18h.
25. 1. – 7. 2 . 2012 – po-aukční prodej
Dražit budeme díla klasiků (Václav Chochola, Jaroslav Rössler, Jan Švankmajer, Olbram Zoubek), dále díla autorů, jenž mají zkušenost s psychickým postižením a také díla talentovaných mladých umělců (Paulína Skavová, Martina Chloupa, Linda Čihařová…) Výnos je určen na podporu pracovní a sociální rehabilitace lidí se schizofrenií formou práce v tréninkových kavárnách Na půl cesty a Klubu V. kolona. Elektronický aukční katalog brzy zveřejníme na těchto stránkách.

Investujte do umění předních českých umělců i autorů se zkušeností s duševným onemocněním.

V Praze 11.1. 2013. Ve čtvrtek 24. ledna se v galerii Artinbox uskuteční benefiční aukce výtvarných děl předních českých umělců i autorů, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním. Výtěžek aukce je určen na podporu občanského sdružení Green Doors, které se zabývá pracovní a sociální rehabilitací mladých lidí se schizofrenií.

Dražit se budou díla následujících umělců: Karel Bartáček, Kálmán Bartha, Iva Bezuchová, David Cajthaml, Karel Cudlín, Ratislav Čambál,

Linda Čihařová, Jozef Dian, Andrea Forsterová,

Jan Holub, Martina Chloupa, Václav Chochola,

Blanka Chocholová, Jaromír Kerbl, Eugen Kukla,

Kateřina Kryslová, Tereza Límanová, Jiří Matoušek, Pavel Mára, Stefan Milkov, MICL – Michal Novotný, Petr Nikl, Suzanne Pastor, Jaroslava Pešicová, Daniel Pešta, Luboš Plný, Michaela Pospíšilová, Eva del Risco Koupová, Cristian del Risco, Jaroslav Rössler, Nadia Rovderová, Jan Rybář, Josef Simon, Paulina Skavová,

Martin Šárovec, Boris Škil, Pavel Sobotka – Kračmar, Jan Švankmajer, Miroslav Tichý, Robert Vano, Jindra Viková, Stanislav Vondrů, Olbram Zoubek a Peter Župník. Oproti loňskému ročníku bude letos větší zastoupení autorů se zkušeností s duševním onemocněním díky spolupráci s ateliérem PL Bohnice a ateliérem O. s. Baobab.

Nabízená díla budou v cenových relacích od několika set korun po několik desítek tisíc korun. Výnos z benefiční aukce je určen na podporu Občanského sdružení Green Doors, které se zabývá pracovní a sociální rehabilitací lidí s duševním onemocněním, konkrétně na rekonstrukci tréninkové  kavárny V. kolona, která byla poškozena požárem. Novým partnerem aukce bude letos Nadace Divoké husy, která zdvojnásobí výtěžek z aukce až do výše 60 000 Kč.

Večer bude probíhat v Galerii Artinbox, která sídlí v ulici Perlova 3, Praha 1. Aukce začne v 18h hodin a bude rozdělena do dvou částí. Během pauzy budou moci hosté ochutnat vegetariánské občerstvení z tréninkové restaurace Mlsná kavka. Večerem bude provázet moderátor Jan Rybář.

V současné chvíli se připravuje elektronický katalog děl určených k dražbě, který bude brzy zveřejněn na stránkách galerie Artinbox: http://www.artinbox.cz, na stránkách Občanského sdružení Green Doors: http://www.greendoors.cz/aukce2013 a na stránce události na facebooku  http://www.facebook.com/events/404274136323632/. Část děl můžete vidět na fb galerii: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.422446081161419.93157.100551130017584&type=1

Občanské sdružení Green Doors je nestátní, nezisková organizace, která se zabývá pracovní a sociální rehabilitací lidí s duševním onemoceněním, zejména schizofrenií. Zaměřuje se především na práci s mladými, krátkodobě nemocnými klienty, které podporuje v úsilí překonat krizi způsobenou nemocí a zařadit se co nejrychleji do běžného života. Rolí Green Doors v tomto systému je poskytovat klientům komplexní podporu v oblasti přípravy na práci. Snaží se co nejvíce propojovat sociální služby s životem v komunitě. Vychází z myšlenky, že obeznámenost veřejnosti s problematikou duševního zdraví usnadňuje klientům jejich zařazení do běžného zaměstnání či do školy. Pořádá kulturní a osvětové akce, realizuje projekty, kde je propojena rehabilitace se službami pro širokou veřejnost (kavárny, restaurace).

Kontakty:

V případě dotazů kontaktujte 

O.s.Green Doors

Monika Kohoutová

tel. 777 347 667

e-mail: sponzoring@greendoors.cz

http://www.greendoors.cz/aukce2013

Galerie Artinbox

Nadia Rovderová

tel: 777 184 335

email: nadia@artinbox.cz.

http://www.artinbox.cz
Facebook

https://www.facebook.com/events/404274136323632/