Víly, skřítkové a trpaslíci

VÍLY, SKŘÍTKOVÉ A TRPASLÍCI…

Kouzelná výstava plná pohádkových bytostí.

16. 12. 2011 – 24. 1. 2012

Kurátorka: Nadia Rovderová

Autoři: Karel Bartáček, Veronika Bromová, David Cajthaml, Linda Čihařová, Renata Drábková, Kurt Gebauer, Jaroslav Fišer, Patrik Hábl, Petr Hampl, Jolana Havelková, Jan Hísek, Jana Hlavenková, Tomáš Hlavenka, Xénia Hoffmeisterová, Veronika Holcová, Martina Chloupa, Blanka Chocholová, Karel Jerie, MICL – Michal Novotný, Stefan Milkov, Suzanne Pastor, Milan Perič, Magdalena Peševa, Dan Pešta, Luboš Plný, Miroslav Pošvic, Jaroslav Róna, Paulína Skavová, Ladislav Sýkora, Martin Šárovec, Martina Šárovcová, Pavel Šmíd, Jindřich Štreit, Dagmar Šubrtová, Roman Trabura, Jindra Viková, Jan Vlček, Peter Župník.

————————————————————————————————————————————–

V kouzelných dnech kolem Vánoc, během tmavých dnů a dlouhých nocí kolem blížícího se slunovratu, se z temnot vynořují tajuplná stvoření. Navštěvují citlivé duše, vtahují je k sobě do čarovného světa fantazie a snů. Jsou tu bytosti různé, krásné i hrůzné… Pro vílo-skřítko-trpaslíkovskou výstavu v Artinboxu jsme však vybrali jen ty hodné a nejhodnější. Některé z nich se sice můžou tvářit hrozivě, ale v jádru jsou to dobráci, jenž odplaší všechny zlé síly…

Vítejte ve světě fantazií zprostředkovaných 38 výtvarnicemi a výtvarníky a jejich 60 díly: obrazy, sochy, fotografie, grafiky…, z kterých vás do svého světa snů zvou víly i vílouni, trpaslice i trpaslíci, skřítkové různých barev, vyznání a temperamentu…, všichni bez rozdílů milující děti a dospělé s dětskou duší.

V každém díle najdete příběh, který vás při troše otevřenosti vtáhne do své kouzelné reality, kde si ho můžete převyprávět po svém a stát se v něm třeba jednou z hlavních postav. Každý z příběhů je o hledání dobra a zla. A dobro vítězí. Chvíli to sice vypadá beznadějně: noci jsou delší a delší, světla ubývá… ale vše se jednou zlomí. Sluníčko se obrátí, dny začnou světlat a prodlužovat se.

Světlými myšlenkami plnými barev a fantazií, pomůže světlu na svět každý člověk dobré vůle.

Přejeme vám kouzelné Vánoce a nový rok 2012 plný světla a barev!

Nadia Rovderová, Artinbox Gallery, prosinec 2012

Namalujte si u nás pohádku! Nejlepší obrázky víl, skřítků a trpaslíků vystavíme…

Vstupné:

Dospělí: 50,- Kč

Děti 0-10 let: zdarma

Děti 10 – 15 let: 25,- Kč

16. 12. 2011 – 24. 1. 2012 Elves, Fairies and Dwarfs in the works of masters of the past, present and future. The Magic Christmas exhibition full of fairy tale creatures.
4th thematic group exhibition in Artinbox Gallery.

Authors: Karel Bartáček, Veronika Bromová, David Cajthaml, Renata Drábková, Kurt Gebauer, Jaroslav Fišer, Patrik Hábl, Petr Hampl, Jolana Havelková, Tomáš Hlavenka, Jan Hísek, Jana Hlavenková, Tomáš Hlavenka, Xénia Hoffmeisterová, Veronika Holcová, Martina Chloupa, Blanka Chocholová, Milan Knížák, Markéta Luskačová, MICL – Michal Novotný, Stefan Milkov, Suzanne Pastor, Milan Perič, Dan Pešta, Miroslav Pošvic,  Jan Rasch, Jaroslav Róna, Paulína Skavová, Ladislav Sýkora, Martin Šárovec, Martina Šárovcová, Pavel Šmíd, Jindřich Štreit, Dagmar Šubrtová, Roman Trabura, Jindra Viková, Jan Vlček, Veronika Zapletalová, Peter Župník…
Curator: Nadia Rovderová

Vernisage: 16th of December 2011 from 6 p.m.